EL EN
Ο Λογιαριασμός μου
Συνδεθείτε

Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας 8 Ιουλίου

05.07.2023
από Giorgos Ladas

H 8η Ιουλίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας. Για πρώτη φορά εορτάστηκε το 2005, με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργιολογίας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για τις συνέπειες των αλλεργιών στην ανθρώπινη υγεία και στην υιοθέτηση αποτελεσματικών μέτρων πρόληψης:

  • Οι αλλεργίες υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.
  • Το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποιο είδος αλλεργίας.
  • 300.000.000 άνθρωποι πάσχουν από άσθμα
  • Άτομα με αλλεργίες δυσκολεύονται στη χρήση των φακών επαφής


Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας, γίνεται αφορμή για σκέψη, αλλά και δράση.

Οι ημερήσιοι φακοί επαφής UNIQUE BIO 1 Day μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με αλλεργίες που επιθυμούν να φορέσουν φακούς επαφής.

Οι ημερήσιοι φακοί επαφής τοποθετούνται στο μάτι, όποτε θελήσει ο χρήστης και πετιούνται μετά τη χρήση τους,  το βραδύ. Με αυτό τον τρόπο το μάτι δεν επανεκτίθεται σε κάποιο αλλεργιογόνο παράγοντα, που ενδέχεται να έχει μεταφερθεί στο φακό, την επόμενη φορά που ο χρήστης θα θελήσει να φορέσει τους φακούς του. 

Επίσης, το υλικό των φακών επαφής  UNIQUE BIO 1 Day είναι ενεργειακά ουδέτερο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ΔΕΝ προσελκύει τους αλλεργιογόνους παράγοντες στην επιφάνεια του φακού. Οι φακοί είναι πιο καθαροί και με αισθητά λιγότερες πιθανότητες ερεθισμών και δυσανεξίας.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, όπως τα αντισταμινικά χάπια, ρινικά σπρέι, οφθαλμικές σταγόνες, σκληροί αεροδιαπερατοί φακοί επαφής.

Τα κατάστημα ΕΥΕ-Q, προσφέρουν Δωρεάν  16 ημερησίους φακούς επαφής UNIQUE BIO 1Day. Οι ημερήσιοι φακοί επαφής UNIQUE BIO 1Day ενδείκνυνται για άτομα με αλλεργίες.

Επισκεφτείτε μας, Κηφισιά, Μαρούσι ( Golden Hall), Κολωνάκι, Σπάτα ( Designer Outlet)


Myopia Control: Τι είναι και πως μπορεί να βοηθήσει;

02.11.2021
από Thanasis Siarlis

Το Myopia Control, δηλαδή ο έλεγχος της εξέλιξης της μυωπίας μπορεί να σημαίνει χαμηλότερη συνταγή για την καλύτερη όραση ακόμα και όταν όταν δεν φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής.